Home Uncategorized E ÇUDITSHME!! Kombëtarja e Anglisë po mbanë trajnime se si mos të...

E ÇUDITSHME!! Kombëtarja e Anglisë po mbanë trajnime se si mos të fyejnë myslimanët kur të shkojnë në Katar për Kupën e Botës

Shoqata e Futbollit do t’i informojë përfaqësuesit zyrtarë anglezë që udhëtojnë në Kupën e Botës mbi etiketën e Katarit për t’u siguruar që ata të shmangin shkaktimin e ofendimeve gjatë turneut.

Anëtarëve të skuadrës dhe stafit mbështetës të Gareth Southgate, personaliteteve dhe mbështetësve të FA do t’u sigurohet informacion i përditësuar mbi nuancat e kulturës së Katarit për të siguruar që ata të qëndrojnë në anën e duhur të traditave të kombit.

Këshilla zyrtare e qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për udhëtimet për banorët që udhëtojnë në Katar thotë: “Ligjet dhe zakonet lokale pasqyrojnë faktin që Katari është një vend islamik”.

“Duhet të respektoni traditat, zakonet, ligjet dhe fetë lokale në çdo kohë dhe të jeni të vetëdijshëm për veprimet tuaja për t’u siguruar që ato të mos ofendojnë”.

Kombi islamik pritet të lehtësojë një sërë zakonesh gjatë turneut duke pasur parasysh numrin e madh të njerëzve që do të zbresin në Katar për Kupën e Botës.

Megjithatë, të gjithë vizitorët do të pritet që të respektojnë traditat lokale dhe FA po ndërmerr hapa për të siguruar që ata që udhëtojnë në Katar të jenë të përgatitur në lidhje me standardet e sjelljes.

FA ka qenë në kontakt të rregullt me ​​autoritetet e Katarit në muajt e fundit, pasi ata përpiqen të sigurojnë që të gjithë përfaqësuesit e tyre të kenë informacionin e nevojshëm për atë që pritet prej tyre pas mbërritjes në nëntor – megjithëse pjesa më e madhe e edukimit për stafin e futbollit është përfunduar si pjesë të një procesi të vazhdueshëm për të siguruar që lojtarët janë plotësisht të vetëdijshëm për atë që pritet prej tyre.

Katari ka rregulla strikte për konsumimin e alkoolit, ndërsa fakti që homoseksualiteti është i ndaluar është dokumentuar mirë në krye të turneut. Por, përveç kësaj, do të sigurohet udhëzime për veshjen e përshtatshme për t’u veshur në Katar, veçanërisht kur vizitoni objekte fetare.

Në përgjithësi, njerëzit këshillohen të tregojnë sa më pak lëkurë të jetë e mundur, ndërsa gratë zakonisht këshillohen të veshin rroba që nuk i ekspozojnë shpatullat, krahët ose këmbët; ndërsa meshkujt udhëzohen gjithashtu që të mos veshin pantallona të shkurtra apo bluza me mëngë të shkurtra në ambiente të caktuara.

Ata që udhëtojnë në Katar do të këshillohen gjithashtu se si të përshëndesin saktë vendasit në varësi të gjinisë së tyre. Burrat dhe gratë zakonisht nuk kontaktojnë me vizitorë për t’i lënë vendasit të kryesojnë skenarë të tillë.

Përdorimi i gjesteve trupore është gjithashtu kompleks në kulturën e Katarit. Për shembull, bërja e gjesteve me gisht ndaj dikujt mund të shihet si ofenduese, ndërsa ngritja e thembra të këpucëve para njerëzve njihet gjerësisht si e vrazhdë në kulturat islame.

Skuadra e Anglisë mblidhet për herë të fundit përpara turneut muajin e ardhshëm, në të cilën pikë përgatitjet për mbërritjen e tyre në Katar do të përshpejtohen.