Home Uncategorized Ky çaj që konsumojmë shpesh mund të jetë fatal për mëlçinë tonë

Ky çaj që konsumojmë shpesh mund të jetë fatal për mëlçinë tonë

Supozimi i shumicës së njerëzve është se çajrat janë të shëndetshëm dhe mund të na ndihmojnë vetëm të lu ft.ojmë virusin.

Megjithatë, është shumë e rëndësishme të kemi parasysh se si e konsumojmë sherebelën.

Sherebela e zakonshme përmban kimikatin famëkeq thujone, e cila ndër të tjera gjendet edhe në absinthe. Toksiciteti i thujonit është studiuar gjerësisht. Neurotoksiciteti është rezultati kryesor toksik në studimet akute dhe kronike. Tujoni mund të jetë helmues nëse merrni mjaftueshëm. Ky kimikat mund të shkaktojë sulme dhe dëmtime në mëlçi dhe sistemin nervor.

Si ta konsumoj çajin e sherebelës?

Më së miri do të ishte të përdorni çajin e sherebelës ekskluzivisht për shpëlarjen e gojës. Ekzistojnë gjithashtu pretendime se toksiciteti i thujonit mund të shmanget nëse sherebela gatuhet për më shumë se 15 minuta. Megjithatë, në këtë rast, çaji do të jetë jashtëzakonisht i hidhur.

Sherebela nuk duhet të hiqet patjetër nga përdorimi. Është i shëndetshëm për dhëmbët dhe zgavrën e gojës. Nëse zgjidhni gjethe të freskëta të sherebelës dhe i fërkoni rreth dhëmbëve, mishrave të dhëmbëve, do t’i bëni ato më të shëndetshme dhe më të forta. Rekomandohen gjithashtu produktet e flokëve me bazë sherebelën, pasi ato qetësojnë dhe japin shkëlqim.