Home Uncategorized Studimi: Gratë me dy burra janë më të lumtura!

Studimi: Gratë me dy burra janë më të lumtura!

Zbuloni pse, sipas një studimi, gratë duhet të kenë dy burra për të qenë më të lumtur. Duke pasur më shumë se një burrë, dhuratë nga Zoti?

Ky studim, i publikuar në një artikull në Science Daily, vë në dyshim të gjitha stereotipet që ne njohim.

Gratë me burra dy burra do të kishin fëmijë më të lumtur, sipas studimit.

Në një botë ku poligamia mbizotëron mbi poliandrinë, do të duket se e dyta është më fitimprurëse se e para.
Ky studim sugjeron që një grua me burra të shumtë është më e mirë për njerëzimin.

E titulluar “Zbulimi i suksesit të çiftëzimit dhe testimit të parimeve të Bateman në popullatën njerëzore”, zbulon se do të ishte më mirë për pasardhësit nga sindikatat e tilla.

Sipas kësaj teorie, burrat prodhojnë miliona spermë ndërsa gratë kanë pak vezë, një faktor kufizues për riprodhimin. Ata janë kështu të afërm themelorë që garantojnë suksesin e fëmijëve, më shumë sesa burrat.

Përfundim: është kjo e fundit që duhet të luft ojë që gratë të kenë një pasardhës të arritur. Qershia mbi tortë për mirëqenien e këtyre zonjave, nëse burri i parë sëmuret, një tjetër e ndihmon atë me detyrat e tjera të përditshme.

Studimi u krye në një fis të Afrikës Perëndimore

Nëse Bateman po fliste kryesisht për kafshët në këtë teori shkencore, ajo është aplikuar edhe për njerëzit tanë të afërt. Dhe është në Afrikën Perëndimore, në mesin e njerëzve Pimbwe, ky model i ri i familjes është analizuar.

Ky fis i grumbulluesve të gjahtarëve ndonjëherë gjenden në kohë urie dhe prandaj priren të jenë më pak monogamë. Për 20 vjet, 20,000 prej tyre janë studiuar sipas llojeve të martesave.
Përfundim: gratë ishin më të afta t’i mbanin fëmijët e tyre gjallë në kohë të pakta.

Anasjelltas, burrat kanë më pak pasardhës që mbijetojnë në kohë të këqija. Çfarë duhet uruar për sistemet matriarkale?

Sidoqoftë, disa studime nuk pajtohen me shkakësinë e lumturisë së një gruaje me disa burra. Sepse, sipas këtij studimi, burrat i stresojnë gratë e tyre më shumë se fëmijët!

Të kesh disa burra është një traditë stërgjyshore

Sa për burrat, ata përshtaten shumë mirë me këtë bashkim atipik në Perëndim. Në çdo rast, kjo është ajo që thotë burri i saj i parë. “Ne të gjithë bëjmë s*ks me të, por unë nuk jam xheloze.

Sipas disa besimeve, ky zakon e ka origjinën në një epikë sanskrite ku vajza e mbretit të Pançës martohet me pesë vëllezër.
Të tjerë pohojnë se ndihmon në mbajtjen e tokës bujqësore në prejardhje.