Home Uncategorized Do të trembeni për shkak të këtij iluzioni optik që zhduket nga...

Do të trembeni për shkak të këtij iluzioni optik që zhduket nga ekrani ndërsa e shikoni

Ky truk quhet efekti Troxler, që e ka shpikur një njeri i quajtur Ignaz Troxler, mjek, politikan dhe filozof zviceran.

Fokusohuni në pikën e zezë në mes. Pas disa sekondash, larat do të fillojnë të zbehen. Do të bashkohet me sfondin dhe do të shfaqet një hapësirë e bardhë bosh ose ndoshta një sfond gri.

Nëse rastësisht shikoni nga ana tjetër, do të humbni fokusin dhe imazhi do të rishfaqet.

Ky truk quhet efekti Troxler dhe e ka shpikur Ignaz Troxler, mjek, politikan dhe filozof zviceran që jetoi në shekullin e 19-të.

Ai pati një karrierë të gjatë dhe të suksesshme, por më shumë njihet për iluzionet e tij.