Home Uncategorized CIA para idesë së Thacit, në vitin 2010 ka dalur me hartën...

CIA para idesë së Thacit, në vitin 2010 ka dalur me hartën e Luginës si pjesë e Kosovës

IA, Stephen Meyer paralajmorën: Ballkani me kufij të rinj herët a vonë. Presheva me Kosovë!

Në Ballkan, herët a vonë, do të ketë ndryshim të kufijve, tha i ish-zëvendësi i shefit i CIA-s Steven Meyer. Ai thotë se kufijntë e ri më shumë gjasa do të tërhiqen në Maqedoni, por edhe në Kosovë dhe Serbi, përfjsir ekuet Luginen e Preshevës dhe Veriun. Harta e CIA-s kahere Serbinë Jugore e bashkruar me Kosovës (“The CIA Map has already Annexed Southern Serbia to Kosovo”)


Ai beson se “BE-ja nuk ka zgjidhje për Ballkanin dhe se Shtetet e Bashkuara nuk jane më e interesuar në Ballkan”. Stephen Meyer, ka thëne se Kosova duhet të ndahet përgjatë vijave etnike. Beogradi duhet të zgjedhë me rekomandimin e Samarxhiçit për vitin 2008 për të ndarë Kosovën përgjatë vijave etnike.

Prandaj, Serbia do të ushtrojë sovranitetin e plotë në veri të lumit Ibër, sikur edhe shqiptzaret ne Luginen e Preshevës, ku shqiptaret përbëjnë më shumë se 90 për qind të popullsisë.

Keto ndyrshime kufijsh ne ballkanin e “nxhete” i ka paralajmëruar edhe profesori i njohur amerikan Alan Kuperman, ekspert për Ballkanin dhe profesor në Universitetin Amerikan në Teksasit në Austina, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Jo vetëm që Serbia shfaqet pa Kosovën, por Presheva, Bujanoci, Prokuplje dhe Vranja tani janë pjesë e një Kosove (“Not only is Serbia shown without Kosovo, but Presevo, Bujanovac, Prokuplje and Vranje are now part of a newly expanded Kosovo”) ka shkruar autori i njoh amerikan By Julia Gorin ne vitin 2010 duke ju referuar burimeve te CIA-s dhe Global Research, transmeotn agencia e lajemeev “Presheva jonë”

Lugina e Preshevës duhet të ketë marrëdhënie të veçanta me Kosovën, duke përfshirë mundësinë e bashkimit me Kosovën në bazë të referendumit të vitit 1992.

(“The Presevo Valley must have special relations with Kosovo”)Sipas ketij raporti “Në fakt, nuk ka shumë serbë në rajon që duhet të asimilohen. Përveç Medvegjës, shqiptarët përbëjnë shumicën: në Preshevë 90 për qind e popullatës dhe në Bujanoc 54.5 për qind (regjistrimi i vitit 2002).

Në tërësi, rreth 70.000 shqiptarë jetojnë në rajon.” (“In fact, there are not much Serb in the area to be assimilated with. Except Medvedja, the Albanians form the majority: in Presevo 90 percent of the population and in Bujanovac 54.5 percent (2002 census). In sum, nearly 70.000 Albanians live in the region.”) /burimi Presheva Jone/

* Dr. Steven Meyer është Kryetari i Programit të Sigurisë Kombëtare në Akademinë Daniel Morgan. Ai shërbeu 25 vjet në Agjencinë Qendrore të Inteligjencës si një analist dhe menaxher i lartë i inteligjencës dhe si zëvendës shefi i Task Forcës Ballkanike të CIA-s në vitet 1990