Home Uncategorized Adem Jashari shkoi me Thaçin, Lushtakun e Kodrën tek Ramadani i LPK-së:...

Adem Jashari shkoi me Thaçin, Lushtakun e Kodrën tek Ramadani i LPK-së: Aksione bëjmë çdo javë

Ish kreu i LPK-së z. Bedri Islami ka dhënë detaje nga disa takime të rëndësishme të celulave të para të UÇK-së. Gjatë takimit ishte shpërfaq guximi dhe vendosmëria e djemve nga Drenica që lirisë duhet t’i paraprijmë me veprimet tona.

Pavarësisht se atë kohë shumëkush ende s’kishte guxuar as të mendojë për fillimet e su.lmeve të ar matosura, djemtë nga Drenica të cilët disa prej tyre ishin edhe studentë filluan të merren me organizimin dhe kryerjen e aksioneve të para.

Bedri Islami për Gazetën Dita ka treguar se: “Në Mbledhjen e Kërçoves, Hashim Thaçi është njëri nga ata që kërkon shpejtimin e strukturave të lu.ftës dhe kalimin e plotë ne ilegalitet.

Para Mbledhjes së Katërt të Përgjithshme, Këshilli i saj në Dre nicë, ku ishin edhe Adem Jashari, Sami Lushtaku, Ramiz Lladrovci, Hashim Thaçi, Llaz Kodra etj, takohen me njërin n a drejtues it e lartë të Lë vizjes, Ramadan Avdiun. Ata kërkojnë fillimin e aksioneve të organizu ara.

Adem Jashari thotë se ata mund të bëjnë ç do javë një aksion, por d uhet dikush t’i marrë përsipër, pasi nuk janë për lu.ftë kaçake dhe as për anonimatë politikë. Hashim Thaçi është njëri që merr përsipër pjesën e tij në aks.ione“.

Të gjitha sul.met u kryen ndaj forcave policore dhe ush.ta rake ser.be të cilët mall.tretonin shqiptar ët në raj onin e Drenicës.