Home Uncategorized Dalin detaje të reja: Si erdhi deri te vrasja në familjen kosovare...

Dalin detaje të reja: Si erdhi deri te vrasja në familjen kosovare në Gjermani

Mediat gjermane sërish kanë kthyer në temë ditore tragjedinë e familjes shqiptare në Gjermani, ku kosovari F.R. (44) qëlloi për vde.kje dy djemtë e tij të moshës 13 dhe 11-vjeçare dhe po ashtu pla gosi gruan e tij A.R. (38) dhe në fund qël.loi veten.

Thuhet se nga e gjithë kjo ngjarje ka mbijetuar gruaja, e cila është jashtë rrez ikut për jetë.

Ndërkohë, hetuesit janë duke u marrë me rastin. Ajo çfarë mësohet është se familja shqiptare kishte pasur shpesh debate. Fqinjët thonë se F.R. ka qenë gj.knxe htë, raporton “Bild”. Ai madje mësohet se në të kaluarën kishte kërcënuar edhe të afërmit e tij, të cilët e kishin denoncuar në polici.

Nëna e dy fëmijëve të v.ar ë pas daljes nga koma ka dhënë deklaratë për policinë gjermane, duke dhënë detaje të tjera për aktin vde.kjep rurës të dhunës.

Theksohet se mosmarrëveshje martesore ishte shkas për të shtënat vdekjeprurëse gjatë festave të fundvitit. A.R. tha të martën zëdhënësi i prokurorisë publike të Lübeck, Christian Braunwarth.

A.R. dëshmoi se fillimisht ka pasur një debat verbal me bashkëshortin e saj F.R. Pastaj bashkëshorti papritmas ka nxjerrë një ar më dhe ka shtënë.

Kjo deklaratë përkon me vlerësimin e thirrjes së urgjencës, tha Brau nwarth. Aty dëgjo heshin qartë të shtëna.

Prokuroria tregon se vepra e përgj.a kshme është zbardhur në masë të madhe. Meqen se i dysh ari nuk është më gjallë, hetimi pritet të ndërpritet, tha Braunwarth.

Po ashtu, sipas autoriteteve, qysh në mars të vitit 2020, gjatë një deb ati të ash për mes prind ërve, djemtë kishin telefonuar policinë. Sabine Schmidt nga Zyra për Mirëqenien e të Rinjve Stormarn ka treguar për rastin.

“Si rezultat, më 24 mars të vitit 2020 morë një raport nga policia për dhu në në familje”, thotë ajo. Ajo ka treguar se autoritetet u munduan të flisnin me fami ljen, transmeton albinfo.ch.

“Kur marrim një mesazh të tillë, ne flasim me të gjithë të përfshirët. Prindërit ishin shumë të kuptueshëm. Nuk kishim asnjë dëshmi se prindërit kishin probleme psikike.

Ne gjithashtu nuk gjetën ndonjë tregues për ndonjë rrezik të mirëqenies së fëmijëve”, tregon Sabine. “Po të kishte qëllime të ndarjes nga ana e prindërve, do të mund të paramendoja se mund të vinte te një ngjarje kaq e tmer.rshme. Frika nga hu mbja mund të luajë një rol të madh. Bëhet fjalë për fëmijët”, thotë Schimdt.