Home Uncategorized Këto janë gjobat më të mëdha në botë për shpejtësinë, ky është...

Këto janë gjobat më të mëdha në botë për shpejtësinë, ky është pozicioni që renditet Kosova

Pothuajse çdo shofer ndonjëherë harron dhe tejkalon kufirin e shpejtësisë. Nëse e bëni në Zvicër, nuk do të kaloni mirë.

Të gjitha vendet në botë kanë të përbashkët që rregullat e trafikut përcaktojnë shpejtësinë maksimale të lejuar në rrugët publike. Megjithatë, gjobat për shkeljen e këtij rregulli luhaten shumë, duke filluar nga vetëm disa cent deri në disa qindra mijëra euro.

Sipas këtyre statistikave, Kosova është pozicionuar me një gjobë maksimale prej 1,413.10 dollarë. Shqipëria ka një gjobë maksimale prej 2,622 dollarë.

Gjobat më të larta të shpejtësisë jepen në Evropë. Gjegjësisht, në Zvicër, por edhe në Finlandë, për shembull, dënimi është proporcional me të ardhurat e shoferit.

Duke përjashtuar këtë ekstrem zviceran, gjobat në Zvicër janë ende më të lartat, sipas Buxhetit Australian Direct, dhe gjoba në Zvicër shkon deri në 13,320 dollarë.

Kontinente të tjera

Në Amerikën e Veriut, gjobat më të mëdha janë në Oregon, deri në 2000 dollarë. Në Kubë, nga ana tjetër, gjoba është 2.5 dollarë. Në Amerikën e Jugut, gjobat janë pak më të larta, me përjashtim të Paraguait, ku dënimi për shpejtësi është vetëm 0,13 dollarë dhe Argjentina si ekstremi tjetër me një gjobë prej 3716 dollarë.

Nëse shikojmë Lindjen e Mesme dhe Azinë Qendrore, edhe këtu ka ekstreme. Kështu, në Siri, gjoba është vetëm 0.08 dollarë