Home Uncategorized Ndihmoi zviceranen në Kosovë, kështu e shpërblen Zvicra policin kosovar

Ndihmoi zviceranen në Kosovë, kështu e shpërblen Zvicra policin kosovar

Është pjesëtar i stacionit policor në Suharekë.

Por Blerim Kuqin tash e njeh edhe Zvicra.

Krejt kjo për shkak të një veprimi që ka bërë.

Kuqi e kishte ndihmuar një grua zvicerane e cila ishte gr.abitur nga një mik i saj kosovar gjatë pushimeve në Kosovë.


Ai e kishte strehuar në shtëpi e tij pranë familjes meqë kishte mbetur në rrugë në mes të Suharekës.

E pikërisht për këtë polici Kuqi sot është nderuar me një mirënjohje nga Ambasada e Zvicrës në Kosovë.

I gatshëm për veprime tjera të tilla u shpreh Kuqi derisa pranoi medaljen.

Kuqi u shpall hero në Zvicër.

Mediat atje raportuan për të duke e vlerësuar lart aktin që bëri me shtetasen zvicerane.

Gazeta zvicerane Blick.ch, shkruan që e pavarësisht rastit fatkeq që i kishte ndodhur shtetases zvicerane, diçka e mirë kishte ndodhur, një polic i Kosovës nga Suharekë (Blerim Kuqi) kishte treguar vlerat më të mëdha të humanizmit dhe të mikpritjes duke i ofruar strehim dhe përkujdesje derisa ajo kishte marr fluturimin për në Zvicër.