Home Uncategorized Donika Gërvalla: Cdo dite po bejme hapa per liberalizimin e vizave

Donika Gërvalla: Cdo dite po bejme hapa per liberalizimin e vizave

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës Donika Gërvalla ka raportuar në Komisionin për Integrime Evropiane.

Gërvallës iu kërkua të raportojë për marrëveshjen e Stabilizim Asociimit dhe zbatimit të masave.

Për këtë ministrja Gërvalla tha se nuk dëshiron të ndërhyn në punën e zëvendëskryeministrit Besnik Bislimit, sa i përket proceseve të integrimit evropian.

“Ne kemi marr raportin e Komisionit Evropian të riun, prandaj duke pas parasysh rrethanat e reja në vend, MPJD në çështjet që kanë të bëjnë me integrimet evropiane është pjesë e proceseve për aq sa kryeministria është përgjegjëse për këto procese”.

Ajo tha se për këtë çështje do të raportojë nuk herë tjetër, pasi e ka keqkuptuar takimin e sotëm.

E krejt kjo ngase Gërvalla tha se nuk ka kohë të mjaftueshme pasi që tha se do të udhëtojë për në SHBA.

“Unë këtë takim të sotëm e kam keqkuptuar, ka nevojë që të bisedojmë edhe një herë në detaje për shifra dhe procesin por me një datë që ju e konsideroni të duhur”, tha Gërvalla.

Gërvalla tutje tha se statusi i Kosovës është dobësuar, pasi që nuk ka pasur njohje të reja përveç asaj nga Izraeli.

“Është punuar me muaj të tërë në hartimin e një strategjia me qëllim që të iu qasemi në një forme jo vetëm pesë shteteve që nuk e kanë njohur Kosovën por edhe shteteve të tjera që është e rëndësishme që të kemi marrëdhënie të mira bilaterale”.

“Statusi i Kosovës është dobësuar me kalimin e viteve dhe ka ardhur koha që kemi një stagnim që përveç njohjes nga Izraeli nuk kemi njohje të reja”.

Ajo tha se çdo ditë po punohet për liberalizimin e vizave.

“Nuk kalon asnjë ditë pa u bërë një hap apo një punë e vogël në drejtim të liberalizimit të vizave”.

Kryetarja e Komisionit, Rrezarta Krasniqi nuk është pajtuar me atë se çka tha Gërvalla.

“Kur të vjen Besniku, thotë pyesni Donikën, kur vjen t’i thua pyesni Bislimin”.

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu-Kodra tha se roli i ministres Gërvalla është i pakontestuar, derisa ka pritur që ajo të jetë e përgatitur për atë se çfarë është thirrur.

“Ne kemi konsideratë për vizitën që e keni në ShBA, por kapitulli i MSA-së prej Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe është obligim ligjor që ju të raportoni, por është në interes të opinionit se çfarë po bën MPJ në implimentimin e marrëveshjes së Stabilizim Asociimit”.

Deputetja e VV-së, Arbëresha Kryeziu tha se është në interes të tyre të dinë për zbatueshmërinë e masave të MSA-së.

“Ne ftojmë ministrat dhe interesi jonë se ku ka arrit marrëveshja, për neve do të ishte ne interes të dimë se çfarë qasje ka ministria tani që kjo zbatueshmëri e masave të rritet”.