Home Uncategorized A e dini sa të mira ka uji i shiut

A e dini sa të mira ka uji i shiut

Uji i shiut është përdorur prej shumë kohësh, që nga qytetërimet antike, në mungesë të rrjeteve hidrike. Por do të ishte një ide e mirë që ky ritual të vazhdonte nga njerëzit për të bërë disa aktivitete si p.sh larja e makinës që kërkon mesatarisht 150 litra ujë. Pse duhet ta harxoni nga rubineti?

Lavatriçja për shembull, funksionon më mirë me ujin e shiut, krahasuar me atë të çezmës. Ai nuk përman klor, ka një sasi të ulët kripërash, karakteristika që e bëjnë të përshtatshëm për përdorimin e wc, lavatriçes, pajisjeve hidrosanitare, etj.

Mund ta përdorni për të larë oborret, shkallët dhe hapësirat e jashtme. Edhe një sekret tjetër. Flokët e larë me ujë shiu do të duken plot jetë!